Eisen om model te kunnen worden

  • Tussen de 1,74m (Fashion Models hanteert 1,76m) en 1,82m lang zijn
  • Een borstomvang hebben van gemiddeld 86 centimeter, maar maximaal 90 centimeter
  • Een tailleomvang hebben van maximaal 61 centimeter *
  • Een heupomvang hebben van gemiddeld 86 centimeter, maar maximaal 90 centimeter *

Naast de vereiste maten is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je er goed verzorgd uitziet.

Ook internationaal model worden?

>> Aanmelden <<

Internationale eisen

De eisen om model te kunnen worden zijn vrijwel over de hele wereld hetzelfde. Het zijn enkel de Aziatische landen die wel eens een oogje dichtknijpen voor modellen tussen de 1,70M en 1,74M. Fashion Models bemiddelt geen modellen onder de 1,74M en adviseert om geen modellencarriere te beginnen zonder Nederlands moeder agentschap.

Dunne modellen

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom modellen zo dun, of beter gezegd slank, moeten zijn. Het antwoord is heel simpel; omdat producten die worden aangeboden door slanke modellen veel beter verkopen. Het klinkt heel hard (en voor sommige zelfs heel vreemd), maar uit diverse onderzoeken is gebleken dat vrouwen toch liever iets aanschaffen wat aangeboden wordt door een slank model. De cijfers – en dan prijs je over miljarden Euro’s – liegen er (helaas) niet om.

Lengte model

Om model te kunnen worden moet je minimaal 1,74m lang zijn, maar niet langer dan 1,82m. De ideale lengte varieert een beetje tussen de 1,76m en de 1,78m. Ben je korter of langer dan de ideale lengte, dan zullen modellenbureaus en personal managements je strenger beoordelen. In de meeste gevallen zullen zij dan meer letten op je maten en symmetrie.

Maten model

De maten van een model bepalen of zij wel of niet haar brood kan verdienen. Zit je boven de maximale maten, dan is de kans vrij groot dat je geen geld kan verdienen. In het ergste geval kan je zelf ernstig financieel in de problemen komen. Zo kunnen buitenlandse agentschappen bijvoorbeeld alle gemaakte kosten zoals je ticket en verblijfplaats op je terugverhalen.

De maximale maten voor een model zijn 90CM* borstomtrek, 60CM* taille-omtrek en 90CM* heupomtrek. De ideale maten voor een model kan je het beste samenvatten tot een maatje 34.

Het is heel erg belangrijk om te weten, dat doorgaans het beeld van het model zijn heel erg vertekend is. Lees daarom goed wie wij zoeken.

* Als startend model zal je waarschijnlijk niet meteen aan deze eisen kunnen voldoen. Fashion Models houdt hier rekening mee en werkt bovendien alleen maar samen met gerenommeerde managements die je daarmee intensief begeleiden of bijstaan.