Beste bezoeker (uit België),

Regelmatig ontstaat er verwarring tussen FashionModels.nl en Fashion-Models.be (zie streepje en de domeinextensie .be). Het is belangrijk om te weten dat Fashion-Models.BE op geen enkele manier aan ons verbonden is!

Fashion Models is een volledig gedigitaliseerde onderneming die zich alleen bezig houd met het scouten van internationale fashion modellen op het hoogst haalbare niveau. We doen geen fotoshoots, we scouten niet op straat en vragen bovenal nooit geld aan modellen.

Ons verdien model is uniek en héél simpel; wij scouten modellen met een potentiële jaaromzet van €100.000,- en krijgen 10% van de winst aan de zijde van het modellenbureau. Problemen zoals geldnood in het buitenland of een contract mislopen doordat er een scout tussenstaat is er bij ons niet bij!

Tot slot enkele tips:

  • Betaal nooit voor een fotoshoot als je nog model moet worden. Dit is een slinkse truc van louche casting- en modellenbureaus om een inkomen te genereren. Een betrouwbaar modellenbureau maakt simpele foto’s met een simpele camera en stuurt deze op naar buitenlandse modellenbureaus. Heb je een internationaal netwerk aan modellenbureaus, dan zal je moeten beginnen met test-shoot, maar vaak komen deze op een account die vaak zelfs word kwijtgescholden als je modellencarrière niet van de grond komt.
  • Controleer of een modellenbureau bekende modellen vertegenwoordigt en of deze modellen voor grote merken werken. Let ook op of deze modellen in bekende steden werken zoals New York en Milaan. Werken ze veel in Azië dan kan je beter nog even wat meer modellenbureaus bezoeken voordat je een definitieve keuze maakt.
  • Wees kritisch als je niet kan voldoen aan de eisen voor een internationaal fashion model. Ben je afgewezen door een betrouwbaar modellenbureau, dan moet je rustig nagaan of het wel verstandig is om het door te zetten. Ben je benaderd om model te worden en wijk je teveel af van de internationale eisen (bijv. onder de 1,70m of heupmaat 95CM+), dan moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. In dat geval kan je soms zelfs andere helpen door hier melding van te maken bij de Politie.

 

Recent werk